Reeënroute

Reeënroute

Waarom de Reeënroute de Reeënroute heet? Tijdens deze route is het zeer waarschijnlijk dat u onderweg een ree of een ander wild dier tegen komt. De route loopt vooral over kleine wegen, bospaadjes en langs rivieren of beken. U komt daardoor helemaal tot rust tijdens uw wandeling in de Achterhoek.

De eerste dag wandelt u 10 km naar een boerderijcamping in Zelhem. Dit is een kleinschalige camping waar u overnacht in een luxe blokhut. Een zeer goed begin voor uw reis. De boerderij is niet meer in bedrijf maar de boer en boerin kunnen u van alles vertellen over de boerderij en de omgeving. Er is een hooiberg waar wat tijdschriften liggen, een tv staat en waar u koffie en thee kunt pakken. ’s ochtends kunt u op bestelling verse broodjes krijgen. Daarna gaat de wandeling van zo’n 10 km naar de Geitenboerderij aan de andere kant van Zelhem. Hier zijn ongeveer 1200 melkgeiten die elke dag 2 keer worden gemolken. Als er jonge geitjes zijn mogen de kinderen deze misschien nog wel de fles geven. U kunt hier overnachten in een pipowagen of trekkershut. Deze zijn beide van alle gemakken voorzien. Voor uw sanitaire behoeftes kunt u naar het toiletgebouw toe. Er is een restaurant op ongeveer 500 meter van de camping. Voor ontbijt dient u zelf te zorgen, u kunt wel een fiets huren om boodschappen te halen.

De derde dag wandelt u 10 km naar een middelgrote camping in Hengelo. De camping biedt u goede voorzieningen en is o.a door het openluchtzwembad een heerlijke plek om nog een extra rustdag bij te boeken. Voor uw overnachting kunt u hier natuurlijk met uw eigen tent terecht maar wij hebben hier de beschikking over maar liefst zeven trekkershutten. Of zeer twee luxe ingerichte Finse Woningen. De trekkershutten zijn éénvoudig, een houten huisje van 4 x 4 meter en twee stapelbedden. U heeft de mogelijkheid om hier zelf te koken. De trekkershutten staan op een iets drukker gedeelte van de camping. Op het meest rustige gedeelte staan de  Finse woningen. U heeft hier twee slaapkamers en een eigen keuken douche en toilet. De woning biedt slaapruimte voor vijf personen. Het weiland waar de ezels overnachten zit recht tegenover deze Finse woningen.
De camping heeft veel speeltoestellen, een openluchtzwembad en in het hoogseizoen een recreatieprogramma. De kantine biedt u warme maaltijden. U kunt voor de volgende ochtend vers gebakken brood bestellen. Er zijn hier veel speelvoorzieningen, een zwembad en goede mogelijkheden in de kantine om een goede maaltijd te krijgen. Zo halverwege een vijfdaagse tocht is een extra rustdag hier aan te raden.

Op uw vierde dag wandelt u ongeveer 13 km naar boerderij de Dennemaat. Het voormalig melkveebedrijf heeft nu vleeskoeien. Er loopt veel kleinvee op het erf en natuurlijk zijn er kippen die verse eitjes produceren. Voor de kinderen zijn er speelvoorzieningen aanwezig.  U overnacht hier in eenvoudige maar nette caravans. Een ontbijt of met de boer mee eten is hier geen probleem.

Uw laatste wandeldag terug naar de ezelstal bedraagt ongeveer 13 kilometer, een tocht door prachtig en gevarieerd gebied.

Voor een prijsopgave van dit arrangement kunt u het beste met ons mailen, wij maken dan graag een persoonlijke prijsopgave voor u.