Nieuws

Hier onder leest u het laatste nieuws over de Edelingen, dit kan van alles zijn.

2 augustus 2022 – Een onderzoeksrapport om trots op te zijn!

In opdracht van Sociaal Domein Achterhoek (de 8 Achterhoekse gemeenten) kwam de toezichthouder van de GGD op bezoek bij onze hoofdlocatie, De Mettemaat in Hengelo (GLD). Dit bezoek kwam voort uit het feit dat Sociaal Domein Achterhoek als doel heeft om dit jaar een twintigtal zorgboerderijen te bezoeken. De toezichthouder onderzoekt de kwaliteit van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij de zorgboerderij. Ze splitst dit uit in onder meer de kwaliteit van de voorziening, hoe de begeleiding is georganiseerd, hoe onze ondersteuningsplannen zijn, vakbekwaamheid personeel etc. Een uitgebreid onderzoek wat plaats vond onder prettige omstandigheden met een toezichthouder die verstand heeft van het werkveld. Na het bezoek ontvingen wij het rapport.

Omdat veel onderdelen van De Mettemaat hetzelfde zijn als bij De Edelingen op het gebied van zorg en personeel, denk aan onder meer het werken in ons elektronisch cliëntendossier, de formats van onze begeleidingsplannen en evaluatieverslagen, vakbekwaamheid personeel, zijn deze resultaten indirect ook bij ons van toepassing.

Dit rapport geeft ons een boost om ons goede werk de komende jaren voort te blijven zetten voor de zorgvragers uit de Achterhoek en omgeving. We blijven werken aan het door ons gewenste kwaliteitsniveau door te blijven innoveren waar kan, maar bovenal door dit met pragmatische insteek te blijven doen.

Klik hier voor de uitslag: GGD conclusie

4 januari 2021
Voor komend jaar hebben wij nieuwe tarieven. Helaas zijn wij genoodzaakt om onze prijzen wat te verhogen i.v.m. de maatregelen van het coronavirus.

12 oktober 2020
Helaas zijn wij vanwege oplopend besmettingen weer genoodzaakt om de wandelingen en de horeca tijdelijk te sluiten.
Blijf gezond en hopelijk tot snel!

1 juni 2020
Wij zijn weer open! Voor wandelingen uitsluitend op afspraak met inachtneming van de huidige coronaregels.

19 mei 2020
Vanwege het Coronavirus zijn wij gesloten t/m 1 juni. Vanaf 1 juni zijn wij weer open. Wandelingen vinden dan op afspraak plaats.

28 oktober 2019
Van 1 november 2019 tot en met 31 maart 2020 zijn wij op zondag gesloten. De andere dagen zijn wij wel geopend van 9 tot 16 uur.

13 augustus 2019
Er kan sinds vandaag ook gepind worden bij ons!

12 juli 2019
Vanaf heden wandelen onze alpaca’s per 2 in plaats van alleen. De kosten zijn daardoor ook duurder geworden. Voor meer informatie zie het kopje prijzen.

11 juni 2019
Wij zijn met de zorgboerderij een dagje uit geweest naar dierentuin Zie-Zoo in Volkel! Erg leuk!

23 mei 2018

Wij hebben een vacature! Bekijk de vacature op http://www.demettemaat.nl/nieuws/vacature-medewerker-zorgboerderij

27 maart 2018

Met pasen zijn wij beide dagen geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Kom gerust langs voor een wandeling of een kopje koffie!

24 januari 2018

Er is een filmpje vanuit RTL travel over het mooie dorp Zelhem gemaakt. Hieronder is het filmpje te zien.
https://www.youtube.com/embed/e4mh89mIpfs

23 december 2017

Wij willen iedereen fijne feestdagen en een goed, gezond 2018 toewensen. Wij zijn 24, 25, 26, 31 december en 1 januari gesloten.
De overige dagen zijn wij als vanouds geopend.

27 september 2017

Volgende week woensdag, 4 oktober gaan wij met onze zorgboerderij weer een dagje uit! Dit doen wij elk jaar en het is altijd een verrassing wat we gaan doen.
Deze dag zijn wij daardoor ook gesloten voor bezoekers, graag zien we u op donderdag 5 oktober weer.

4 mei 2017

Wij hebben jonge geitjes en een jong schaapje! Ze staan te popelen om door jullie geaaid te worden, komen jullie snel langs?

10 december 2016

Op de website van zorgboerderij de Mettemaat vindt u foto’s van onze levende kerststal, kerstman met rendier, sami met rendier en onze ezelritjes.
http://www.demettemaat.nl/nieuws/kerst-2016

29 oktober 2016

In de winter maanden (november-december-januari en febrari) zijn wij op zondag gesloten. Dit betekend dat morgen de laatste zondag is dat wij geopend zijn.
De andere dagen zijn wij wel gewoon voor u geopend.

20 september 2016

Afgelopen woensdag, 14 september hadden wij een gezellige dag uit.
Een druk maar gezellig programma en een hele geslaagde dag.

Elk jaar hebben wij ons dagje uit. Die dag staat in het teken van gezellig met elkaar zijn en plezier hebben. Op woensdag 14 september was het dit jaar zo ver.

‘S ochtends kwam Daniël Willemsen met de zijspan waar iedereen een aantal rondjes in mocht rijden.
Verder hadden we voor de hele dag een Tuktuk, elektrische steps en een handboogschietbaan tot onze beschikking van Free-wheel uit Vorden.
Ook reed  Jan met de quad rond waar iedereen achter op mocht zitten, en reed de trekker rond.

Daarna met 12 auto’s naar Wok Wamelink in Winterswijk om lekker met elkaar te eten en de dag gezellig af te sluiten. Na het eten werd iedereen weer veilig thuis gebracht.

De foto’s staan op de website van Zorgboerderij de Mettemaat.
http://www.demettemaat.nl/nieuws-en-fotos

12 september 2016

Aankomende woensdag, 14 september gaan we met iedereen van zorgboerderij De Mettemaat en zorgboerderij De Edelingen een gezellige dag uit.
Wat we gaan doen blijft nog een verrassing maar het wordt heel gezellig en we hebben er zin in!

10 september 2016

We hebben sinds afgelopen week een nieuw bord bij ons terras staan.
Zo kunnen we u beter informeren als we gesloten zijn.

nieuwbordedelingen